När ska Cornucopia inse att han själv står överst på Mount Stupid?

Cornucopia har placerat alla som påstår att bankerna skapar pengar från luften som fullkomliga idioter och att de nästan uppnår peak dumhet. Igår var det ett helt program där en drös ekonomprofessorer etc sa att banker gör just detta – skapar pengar från ingenting. Bland annat Michael Kumhof, ekonom från IMF, som Corny placerar mycket nära toppen på “Mount Stupid”:

Corny har även placerat Bank of Englands chef där:

Och Financial Times Martin Wolfs:

Man skulle kunna göra listan hur lång som helst men borde det inte vara dags för Corny att erkänna att han skitit på sig? Eller kanske är han för dum för att förstå det? Vilket i så fall definitivt placerar honom absolut högst upp på “Mount Stupid”.

Då Corny är extremt arrogant och överlägsen så kan jag dock ge Corny en flyktväg – jag anser nämligen inte att bankerna lånar ut pengar heller – bankerna lånar nämligen inte ut ett skit. I blogginläggen nedan visar jag detta:

http://parasitstopp.wordpress.com/2012/11/19/skriv-och-fraga-banken/

http://parasitstopp.wordpress.com/2012/11/17/sammanfattning-av-hur-det-parasitara-penningsystemet-fungerar/

Men om Corny erkänner att bankerna inte lånar ut ett skit får han svårare att utföra sin favoritsysselsättning – att pissa på vad han kallar BoLåneTorskar (BLT). För erkänner han min förklaring så måste han erkänna att bankerna blåst häcken av alla och i synnerhet boskuldslavarna.

Ska bli skoj att se hur ormtunga slingrar sig ur det här 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to När ska Cornucopia inse att han själv står överst på Mount Stupid?

 1. Andreas says:

  Mount stupid är till vänster, det högra berget är de smarta som faktiskt vet vad de pratar om.

 2. Plattfot says:

  Corny använder alla fula knep som finns för att tysta och förlöjliga meningsmotståndare. Att sprida diagnoser om mental sjukdom, anklagelser om dumhet och allmän rädsla för att avvika från Cornys egen agenda är flitigt använda verktyg i hans låda. För att undvika ifrågasättande av hans påståenden släpper han ofta ordbomber packade med namn på avancerade ämnen som inte nödvändigtvis ens har med saken att göra. I hjärnan på läsaren skapar detta ett väl markerat värn som leder dit Corny vill. Hans blogg är faktiskt fördummande och verkar som gift för fritt tänkande. Motsägelser finns det också gott om, som att konstatera att spekulation på börsen leder till förlust för majoriteten för att sen uppmana till just detta genom reklam för diverse tradingportaler och orakel, blandat med Cornys egna teorier som ofta gränsar till spågummornas bransch. Nåväl, vad jag ville säga var att det här var ett bra initiativ. Han kommer att pissa in sig i ett hörn alldeles av sig själv men det skadar ju inte att hjälpa honom lite.

  • Andreas says:

   Corny lyfter många viktiga samhällsfrågor. Dock upplever jag att han allt för ofta håller en låg debattnivå samt är lite väl svartvit i sina åsikter.

   • Lincoln says:

    Håller med även där. det finns en del vettigt i det han skriver men liksom många retar sig på min konfrontativa stil retar jag mig på hans översittarstil och arrogans (jag har alltid haft auktoritetsproblem 🙂 ).
    Vad gäller penningsystemet är han dock helt ute i nattmössan och cyklar.

  • Lincoln says:

   @Plattfot
   Du sammanfattar mycket bra min upplevelse av Corny. Det finns en hel del som är vettigt men oftast har man inte blivit ett dugg klokare av hans besserwissande.

 3. Pingback: SKULDAVSKRIVNING enda rätta! Insidertips från Gekko på Wall Street: Sorry boys men så är det! | Helena Palena

 4. Corny (Lars Wilderäng) påstår att vi vanliga fattiga medborgare är medansvariga i att pengar skapas då banken knappar in kreditbeloppet i sina datorer, Hallå har vi en jämlik förhandlingssituation???? Vidare anser han att NIST står försanningen vad gällern 9/11 Detta räcker för mig för att sluta läsa den bloggen.

 5. Ku says:

  Cornu må vara ganska hårdhänt i kommentarerna men han idkar inte mycket censur vad jag har sett så det verkar lite onödigt med en skuggsajt.

  • Lincoln says:

   Japp, Corny är herre på täppan på sin blogg. Det kanske skulle vara skönt för den som inte vill bli begravd långt ned i kommentarerna begravd av en massa arrogons och elakheter av Corny och få vara herre på täppan+
   Men jag ger dig rätt i att Corny inte censurerar kommentarer – det ska han ha cred för!

 6. Johan: Byggnad 7 rasade av sig själv efter flera timmar. Inget plan flög in i det. Hur sjukt får det bli? Tänk alla guldtackor som kånkades därifrån direkt efter dåden. Jag såg på TV hur dom bar. Men den filmen är nu bortsopad. Varför har Tyskland sina guldtackor 25 meter ner i staden New York? Va´?

  Varför kastade man en trofé som bin Laden i havet på direkten? Va´! Varför visade man inte upp honom och sa: Här är han! Vår CIA-kille som vi tränade så fint och som jobbade så bra för oss på 80-talet när vi ville sänka ryssen. Vilken bluff! Vi är så jälva lurade.

 7. Nod says:

  Det första stället som jag såg tog upp flygblockad mot Libyen var Corny. Corny tog upp frågan flera månader innan det verkligen skedde. Corny skriver att det var EU:s moraliska ansvar att “hjälpa” Libyen. Såklart hjälper EU att säkra sitt oljebehov också och hindra flyktingströmmar enligt Corny. Texten känns i efterhand som ett planerat överläggande av vad som skulle komma när man vet att EUs agerande innebar ofattbara mängder döda, skadade och flyktingar.

  I efterhand var det detta inlägget som fick mig att helt och hållet sluta läsa Cornys blogg även om fanns intressanta saker att läsa där. Skit med strössel kan aldrig bli chokladpudding.

  Länk till texten:
  http://cornucopia.cornubot.se/2011/02/libyen-och-nordafrika-eus-irak.html

  • Lincoln says:

   Japp! Det kan också vara intressant att dissekera. Har inte koll på allt som han ljugit/blundat för om när det gäller Libyen-kriget men det är säkert mycket. Gör ett inlägg av din kommentar.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s