Gör som Cornucopia, blanka börsen kring tvåårslägsta och spara på bankkonto

Dave1b bidrar med den här bloggen som han ursprungligen skrev här.

Dave och jag har väldigt olika utgångspunkter och åsikter i mycket men han är onekligen betydligt bättre på den fiktiva ekonomi än Corny. Ni ska nog kolla upp Dave1b istället om ni sysslar med fiktiv ekonomi istället för Corny – Dave1b förstår hur penningsystemet fungerar och hur bankerna blåser upp ekonomin med sina så kallade “krediter” och har bättre koll på vilka fiktioner som blåses upp för tillfället.

—————

Q3 2011 var Cornucopia i farten med sina domedagsteorier, börsen skulle totalkollapsa, det sk deflationstrycket (tror inte han själv vet vad han menar med det) var för stort för centralbankernas obegränsade tryckpressar att lösa och eurozonen skulle inom kort splittras med katastrofala följder. Därför rekommenderade han sina läsare att ta negativa positioner/blanka börsindex. I var och vartannat inlägg skrev han om att han ägde stora negativa positioner (som han ökade vid varje upprekyl), den enorma negativa position han hade samlat på sig nära tvåårslägsta sved förmodligen när börsen istället för att kollapsa rusade uppåt.

På senare tid har dock inte Cornucopia skrivit så mycket om sin negativa position och det beror förmodligen på att han hade helt fel. Inget av det Cornucopia försökte förutspå och bettade på inträffade, eurozonen splittrades aldrig, börsen vände uppåt kraftigt och det ”problematiska deflationstrycket” var inget problem alls för centralbankerna att motverka.

Cornucopia påminner väldigt mycket om massmedia som gör allt för att skrämma skiten ur småspararna när börsen är vid översålda nivåer och håll tyst om börsen när den stiger. Även om detta kanske inte är en medveten strategi bör man ha det i åtanke nästa gång Cornucopia pratar om börskollapser osv. Han vet uppenbarligen inte hur ekonomin fungerar, för om han hade det så hade han inte svamlat om deflationstryck m.m, att han gör detta samt rekommenderar säljpositioner vid tvåårslägsta säger väl allt?

Och för er som inte redan sett det här klippet, här är Cornucopias idol Alessio Rastani, som också rekommenderade småsparare att blanka, intervjun spelades in 26 sep 2011 (vid tvåårslägsta):

Genom att länka det här klippet på Sveriges största (”oberoende”) ekonomiblogg hjälpte Cornucopia till med att hypa den största ”beartrapen” vi sett på länge.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s