Vad Cornucopia helblundar för del 14

Jaha, då man äntligen trott att Cornu vaknat sluter han ögona igen och går in i törnrosasömn.

Han skriver att skuldslavarna måste betala de påhittade skulder de är satta i av banksystemet.  Hur bankerna ska betala sina skulder till kontoinnehavare verkar han dock inte bry sig något om – den påhittade skulden är återigen enkelriktad. Kanske han fortfarande lever i tron att bankernas skulder på pengar till kontoinnehavarna är mer pengar än pengar?

Han säger att skuldslavarna ensidigt ska betala sina påhittade skulder till banksystemet men skiter i att det totalt skulle punktera den sk penningmängden då den till 97% inte är en penningmängd utan “skuldmängd”. Det skulle bli samma resultat som den stora depressionen på 30-talet som enligt bl.a Friedman berodde på att penningmängden (skuldmängden) minskade med 1/3.

Det ensidiga förslag Cornu kommer med skulle mao slänga hela ekonomin ner i en depression som skulle få 30-talsdepressionen att framstå som “a walk in the park”.

Det som behövs göras är att erkänna att varken skuldslavarna eller bankerna kan betala sina skulder. Bankerna bör förstatligas under en övergångstid. Bankernas OCH skuldslavarnas skulder bör avskrivas och staten bör skapa skuldfria pengar till viktiga allmännyttiga ändamål (ny energiteknik, allmänna transporter typ järnvägar, bygga vägar, pengar till äldrevård och omsorg etc). Vi skulle då också reducera skatten till en bråkdel då vi i dagens system betalar skatt till bankerna och inte till välfärden. En medborgarlön skulle också kunna införas.

Så man kan konstatera att Cornu har gått och lagt sig igen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vad Cornucopia helblundar för del 14

 1. Roger says:

  Gött mos! Om det ändå fanns något parti som kunde vara tydlig med detta.
  Men tyvärr är väl de flesta politikerna måna om sin framtida försörjning från finansmaffian!!

 2. Lincoln says:

  Japp, ligger nog mycket i det. Jag tror dessutom att finansmaffian alltid kan dra igång ett mediadrev om någon öppnar käften eller är emot. Som Juholt som var emot bankunionen.

 3. Peter says:

  Det var Juholt-finanspakts-historien som fick mig att totalt tappa tron på demokratin i Sverige. En mycket sorglig historia. Självklart åkte han inte ut p.g.a lägenhetsaffären. Löfvens första beslut var att ändra Nej till Ja. Jag har läst hela pakten, och du förstår dig inte på den på ett par timmar samtidigt som du har tusen andra saker att göra(28 A4-sidor). Någon/Några andra bestämde åt honom. Det är löjligt solklart.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s