Vad Cornucopia helblundar för del 17

Cornu skriver idag om den sk bostadsmarknaden och gnäller på mäklarna för att de vill skuldsätta bostadsköpare. Det är som att gnälla på auktionsförrättaren som intet ont anande säljer en falsk Picasso – det är inte auktionsförrättaren som är boven – det är förfalskaren. Samma sak med budgivningen på bostäder, med den skillnaden att bostaden är äkta medan betalningsmedlet är förfalskningar som bankerna använder för att trissa upp priserna och hiva in den största boskuldslaven. Mäklare är endast auktionsförrättare åt bankerna och satta till att trissa upp budgivningen, inget annat – mäklare har i allmänhet ingen aning om att det är förfalskade nypåhittade “pengar” från banksystemet som de trissar upp priserna med. Cornu har blundat och blundat för detta i evigheternas evighet snart och jag har tjatat och tjatat. Så jag tjatar om det:

Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på kontokludd från luften som de “lånar” ut och skuldsätter slaven med

Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
1) en säljare (tillgångssidan)
2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
och
3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs skulder skapade från ingenting
Det är ingen marknad, det är skuldslavsauktion anordnad av bankerna  där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken. Att skylla på auktionsförrättaren för att han genomför auktionen på det framtida skuldslaveriet är, som sagt, enbart fånigt – det är slaveriet som ska avskaffas.

Som vanligt kryllar det av arrogant överlägsenhet i Cornus blogginlägg där han visar förakt för alla men aldrig bankerna – som vanligt mao.

SVD

————————–

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem  snyggare så varsågoda.

1)

2)

————————-

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s